Santa Cruz’da Mükemmel Bir Hafta Sonu Nasıl Geçirilir?

Bakec

New member
1990’larda San Francisco Körfez Bölgesi’nde büyüyen herkesin bilinçaltına, en iyi arkadaşlarının sabit hattının yanı sıra, Santa Cruz Beach Boardwalk reklamları damgasını vuracağı neredeyse kesindir. Ancak Santa Cruz, West Coast Coney Island’dan çok daha fazlasıdır. (Bu arada Boardwalk, Kaliforniya’nın en eski eğlence parkıdır ve okyanus manzaralı tarihi bir hız trenine binmek için güzel bir yerdir.)

Yaklaşık 60.000 kişilik bir şehir olan Santa Cruz, kolay sınıflandırmaya meydan okuyor. Bir üniversite kasabası (Banana Slugs’a gidin!) ve birinci sınıf bir sörf destinasyonu, Silikon Vadisi’ne ulaşım mesafesindedir. Yine de bir şekilde hâlâ saklanmış gibi hissetmeyi başarıyor.

Deniz tarağı kabuğu şeklindeki Monterey Körfezi’nin kuzey dudağını kucaklayan gezginler, Santa Cruz’a Kaliforniya’nın 1. Karayolu üzerinde rüya gibi bir kıyı yolculuğuyla veya Santa Cruz Dağları’nın Redwood ormanları boyunca baş döndürücü virajları yuvarlayarak ulaşabilirler. Teknik olarak Central Coast’un başlangıcı olan Santa Cruz, aslında onun bir parçası olmadan Silikon Vadisi’nden etkilenmiştir; kendi ilçesidir ve kesinlikle kendi havasına sahiptir. Burası, her gün ve ironik olmayan bir şekilde, her ikisinden de uzanan sörf tahtalarıyla bir Tesla’nın yanına park edilmiş eski bir Volkswagen Vanagon göreceğiniz bir yer.


Eski bir Körfez Bölgesi çocuğu olarak, kendimi bildim bileli Santa Cruz’a geliyorum: Liseden en iyi arkadaşımla Boardwalk boyunca dolaşan sisli yaz günlerinin anıları, gece geç saatlerde vejetaryen burgerler ve shake’lerin görüntüleriyle birleşiyor Big Sur’da sırt çantalı gezilerden sonra. Ama evvel’in tuhaf, çıtır çıtır bir pit stop gibi hissettirdiği bu yer artık San Francisco’daki evimden en sevdiğim hafta sonu varış noktalarından biri – hem karada hem de suda yenilmez açık hava maceraları, göze çarpan bir canlı müzik sahnesi ve mükemmel yiyecek ve içecekler için kuzey ve güneydeki yüksek profilli komşularına dayanabilecek seçenekler.

Bir grup sörfçü suya girmeye hazırlanıyor. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

Surf Up

Bildirildiğine göre anakarada sörf yapılan ilk yerlerden biri olan Santa Cruz, dünya standartlarında birkaçtan fazla profesyonel sörfçü yetiştirdi ve her seviye için noktalarla 10’dan fazla sörf molasına sahip. Popüler gidilecek yerler arasında, yeni başlayanlar için en iyi ve longboarders tarafından sevilen, hızlı, erişilebilir bir mola olan Cowell’s; Hem Santa Cruz’da hem de Kaliforniya’da ünlü bir yer olan Steamer Lane; ve şehrin uykulu doğu yakasında sevilen bir yerel dalga olan Pleasure Point.

Santa Cruz sörf sahnesi, yalnızca yerel halkın güçlü bir tavrıyla biraz ünlüdür, ancak Steamers ve Pleasure Point’in yukarısındaki kayalıkların tepesine monte edilmiş tabelalara – düşmüş sörfçü yoldaşların anıtlarının yanı sıra – yararlı bir şekilde yazılan kurallara saygı duyarak gerilimlerden kaçınılabilir. (Kısaca: Dizilişe saygı gösterin ve ahmak olmayın.)

Bir sörfçü, popüler bir sörf yeri olan Steamer Lane’de dalgaya biniyor. Kredi… Jim Wilson / The New York Times
Bir sörfçü, Pleasure Point’te dalgaların kurallarını açıklayan bir tabelanın yanından geçiyor. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

Özel sörf eğitimi ve grup dersleri sunan Surf School Santa Cruz gibi kıyafetlerde yerel uzmanlardan öğrenme fırsatını yakalayın (önceden rezervasyon önerilir). Kendi başınıza parçalamaya hazırsanız ve bir sörf tahtasına ihtiyacınız varsa, suyun hemen yanındaki Cowell’s Surf Shop’tan Eastside’daki Traveller Surf Club’a kadar pek çok sörf mağazası, çoğu kiralık seçeneklerle dolu. Midtown Surf Shop + Coffee Bar, ekipman ihtiyaçlarınız için bir başka değerli destinasyondur; sörf tahtaları, dalgıç kıyafetleri, tasmalar ve yüzgeçlerin yanı sıra birçok giysi, hediyelik eşya, sörf tahtası şekillendirici (saati 15 dolara kiralanabilir) ve Verve kahvesi servis eden bir kafe var.

Suyun hemen yanında oturan Cowell’s Surf Shop’un içinde. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

Seyirci olarak daha rahatsanız veya ilham arıyorsanız, 2015’ten beri ilk kez 15-19 Kasım tarihlerinde Steamer Lane’e geri dönen bir Dünya Sörf Ligi eleme yarışması olan O’Neill Coldwater Classic’e göz atın.

Sörf Santa Cruz’da kral olsa da, ayakta kürek sörfü, kano ve yüzmenin yanı sıra plaj voleybolu için geniş plajlar, şenlik ateşleri ve doğal olarak uzanmak gibi suya girmenin başka harika yolları da var. Kara maceraları için pek çok fırsatı da unutmayın: Santa Cruz, kıyı boyunca ve çevredeki dağların arasından kıvrılan patikalarıyla ünlü bir dağ bisikleti merkezidir ve özellikle Henry’de bir yürüyüş ve kamp yeridir. Cowell Redwoods Eyalet Parkı ve 2020’deki CZU Yıldırım Kompleksi yangınlarının ardından şu anda sınırlı günlük kullanıma açık olan Big Basin Redwoods Eyalet Parkı.

Şehrin birçok müzik mekanından biri olan Rio Tiyatrosu. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

Canlı müzik

Bölgenin güzel vahşi doğasında kalmak ne kadar cezbedici olsa da, bir gösteri yakalamak için medeniyete dönmeye değer. Santa Cruz, çok sayıda canlı müzik mekanına sahiptir ve etkileyici bir indie grup ve eski performans karışımının yanı sıra, genellikle şehirdeki kafe ve barlarda performans sergileyen gelişen bir yerel müzisyenler topluluğunu kendine çeker. Midtown’daki, dönüştürülmüş bir sinema salonunda yer alan Rio Theatre, Patti Smith, Little Feat ve Bill Callahan ve Built to Spill gibi bağımsız efsaneler de dahil olmak üzere çeşitli oyunları çeken samimi bir mekandır. Kapsam belirlemeye değer takvimlere sahip diğer mekanlar arasında gruplara, karaoke gecelerine ve DJ etkinliklerine ev sahipliği yapan Catalyst; geniş bir açık verandaya ve yiyecek kamyonlarına sahip Moe’s Alley; ve caz performansları ve eğitim programları için bir yer olan Kuumbwa Caz Merkezi. Dağlarda, gösteri öncesi ve sonrası yiyecek ve içecekler için sağlam bir bar ve restorana sahip samimi bir mekan olan Felton Music Hall’u bulacaksınız.

Genelev, Eylül ayında Catalyst’te sahne alıyor. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

Nerede yenir

Tüm bu aktiviteler, iştahınızı açmanın iyi bir yoludur ve Santa Cruz, çeşitli fiyatlarda lezzetli seçenekler sunmaktan fazlasını sunar. Pleasure Point’in yanında mütevazi bir dükkan ve kafe olan Point Market konusunda Evanjelikim. Bu, benim platonik ülkümü bir kahvaltılık börek haline getiriyor – sörf öncesi veya sonrası yakıt kadar mükemmel. (Artık Cowell’s yakınlarında Pacific Point Market & Cafe adında bir yerleri var.) Steamers’ın yukarısındaki kayalıklarda mütevazı bir stand olan Steamer Lane Supply, quesadillas, kahvaltılık tacos ve kaselerden oluşan lezzetli bir menüye sahip. taze, yerel malzemelerle dolu. Akşamdan kalma kahvaltı tabakları ve köpek kılı kokteylleri ile Harbour Cafe, oturup bir brunch için rakipsizdir. Santa Cruz’un kuzeydoğusundaki küçük bir kasaba olan Soquel’de, şef Matt McNamara’nın (eski adıyla San Francisco’nun Michelin yıldızlı Sons & Daughters’ı) bir projesi olan Pretty Good Advice, yerinde kahvaltılık sandviçler ve hamburgerler satıyor; Menü tamamen vejetaryendir ve Bay McNamara’nın yakındaki dağlardaki çiftliğinden elde edilen ürünlere sahiptir.

Point Market’teki kahvaltılık burrito, sörf öncesi veya sonrası yakıt olarak mükemmeldir. Kredi… Jim Wilson / The New York Times
Steamer Lane Supply’ın içinde, Steamers’ın yukarısındaki kayalıklarda gösterişten uzak bir stant. Kredi… Jim Wilson / The New York Times
Bantam’da kızarmış tavuk. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

Soquel’in başka bir yerinde, taze makarna ve mükemmel bir şirket içi şarküteri programı ile büyüleyici bir akşam yemeği seçeneği olan Home’u bulacaksınız. Diğer favoriler arasında Santa Cruz’un hareketli Westside bölgesinde odun ateşinde pişirilen bir pizza mekanı olan Bantam (soppressata turtası ve kızarmış tavuk mutlaka sipariş edilmelidir); Olağanüstü köstebek ve ansiklopedik bir mezcal seçimi için kopal; ve yerel ürünlerin yanı sıra üst düzey sığır eti kesimlerini bulabileceğiniz Alderwood. Kemikli bir kaburga üzerinde savurganlık yapmak cazip gelse de, Alderwood aynı zamanda muhteşem dağınık burgerleri ve bir kokteyl için barda koltuk kapmak için mükemmel bir yerdir. (Mezcal tabanlı Director’s Cut olağanüstü.) Son ziyaretim sırasında, komşularımla sohbet ettim ve restoranın orman tavuğu olarak da bilinen özel maitake mantarlarından ısırıkları paylaştım. (Oswald, burger-kokteyl kombinasyonu için başka bir yerel favoridir.)

New Bohemia Brewing Co.’nun kurucu ortağı ve bira ustası Dan Satterthwaite, üç bira fabrikasını sergiliyor: Festbier, the Hook ve Fizz. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

nerede içilir

Şarap uzun zamandır Santa Cruz’da bir demirbaş olmuştur. (Santa Cruz Dağları, özel bir AVA veya Amerikan Bağcılık Bölgesidir.) Bununla birlikte, son zamanlarda, doğal şaraba adanmış noktalar – minimum müdahale ile yapılan ve maya ilave edilmeyen şaraplar – bir yer ediniyor. Nadir ve kullanılmış bir kitapçı ve doğal şarap barı olan Bad Animal, Kaliforniya ve ötesinden şarapların yanı sıra 4 $ ‘lık ciltsiz kitaplardan 40.000 $’ lık antika ciltlere kadar değişen kitaplara sahiptir. “İnsan hayvanının vahşi tarafına” adanan mağaza, 2019’da açıldı ve değişen bir şefler listesine ev sahipliği yapıyor. (En sonuncusu olan Hanloh Thai Food bu ay başladı.) Westside’da sıcak, eğlenceli bir şarap barı ve dükkanı olan Apero Club, Ağustos 2020’de açıldı ve pop-up yiyeceklere ve genellikle müzik eşliğinde gürültülü dans partilerine ev sahipliği yaptı. vinil.

Nadir ve kullanılmış bir kitapçı ve doğal şarap barı olan Bad Animal, Kaliforniya ve ötesinden şaraplara sahiptir. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

2005 yılında kurulan tamamen organik bir bira fabrikası olan Santa Cruz Mountain Brewing’den IPA’ların yanı sıra Avrupa tarzı bira fabrikalarına odaklanan New Bohemia Brewing Company’ye kadar Santa Cruz’un butik bira sahnesi de olağanüstü. göze çarpan puslu IPA’lara ve ortak fermente ürünlere ek olarak, etraftaki en iyi can arka’lardan bazılarına ve Capitola’nın tuhaf ekşi ve çiftlik evi biraları için bir destinasyon olan Sante Adairius Rustic Ales’e sahiptir. Daha geniş bir bira yelpazesi için, düzenli olarak değişen bira ve İspanyol tarzı küçük tabak seçenekleri için Santa Cruz şehir merkezindeki Lúpulo Craft Beer House’a veya Soquel’de 30 döner musluklu geniş bir bira bahçesi olan Beer Thirty’ye bakın. Bir grup bira meraklısıyla birlikteyseniz, eski bir VW otobüsünde bölgede butik bira turu olan Brew Cruz’a kaydolabilirsiniz.

Cat & Cloud Coffee’de bir müşteri içkisini bekliyor. Kredi… Jim Wilson / The New York Times

Keşifleriniz sabahın durgun geçmesine neden olabilir; Neyse ki, Santa Cruz aynı zamanda ciddi bir kahve destinasyonudur. Kasaba çevresinde (artı Kaliforniya çevresinde ve Japonya’da) kafeleri bulunan Verve, 2007’de açıldı ve adil iş uygulamalarına ve kasıtlı olarak kahve çekirdekleri elde etmeye odaklandı. Cat & Cloud’un bölgede dört kafesi vardır; güneşli Eastside konumu, bir sabah geçirmek için özellikle bir kaçış yeridir. 11th Hour Coffee’de, mükemmel kahve kendi bünyesinde kavrulur ve hem şehir merkezinde hem de Westside’daki bitkilerle dolu kafelerinde en iyi şekilde tadını çıkarır. (Chai’leri de olağanüstü.)

Nerede kalınır

Santa Cruz’da Airbnb’ler ve mütevazı plaj motelleri dahil olmak üzere çok sayıda konaklama seçeneği vardır. Dream Inn, şehrin tek sahil konaklama yeridir; 2017’de retro sörfçü-kitsch tarzında yenilenmiş (otelin Jack O’Neill Restaurant’ı 2019’da yenilenmiştir), otel, tümü okyanus manzaralı olan 165 odaya (299 $’dan başlayan fiyatlarla) sahiptir. Havuz güvertesi, Cowell’s Beach’in üzerinde yer alır ve merdivenler doğrudan kuma çıkarak benzersiz bir okyanus ve sörf erişimi sağlar. Yataktan dalgaları (ve deniz aslanlarının havlamalarını) duymak da oldukça fazladır.

Hala Santa Cruz şehir merkezine yakın bir dağ yamacında dinlenmek için Chaminade Resort & Spa, 200 odaya sahiptir (359 $’dan başlayan fiyatlarla) ve Santa Cruz Dağları’nda yürüyüş parkurlarına doğrudan erişimi olan 300 dönümlük bir arazi üzerindedir. Ayrıca tenis, turşu, disk golf ve Santa Cruz’un tam hizmet veren tek gündüz spa’sı ve ayrıca The View olarak adlandırılan otelin restoranından Monterey Körfezi’nin panoramik manzaraları sunulmaktadır. Tesis 2020’de büyük bir yenilemeyi tamamladı ve 2022’de iki havuz, kabinler, bir bar ve hafta sonları yemek kamyonu içeren yeni bir havuz alanını tamamladı.


New York Times Seyahatini Takip Edin üzerinde instagram , twitter ve Facebook . Ve haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun daha akıllıca seyahat etme ve bir sonraki tatiliniz için ilham alma konusunda uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçamağı mı hayal ediyorsunuz yoksa sadece koltukta seyahat mi ediyorsunuz? bizim göz atın 2022 için 52 Yer listesi .
 
Üst