Şipşak Fırın Tepsi Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Şipşak Fırın Tepsi Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 600 gram kıyma
  • 10 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytin yağı
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 4 orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 büyük domates
  • 1 çorba kaşık tuz
  • 1 kahve kaşık karabiber, kırmızı biber, kırmızı
  • Pul biber
  • Provence otu
  • 1 bardak su
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Şipşak Fırın Tepsi Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesi, yeşil ve kırmızı biberleri, soğanı, sarımsağı ve domatesi ince ince doğrayın, tüm materyalleri tepsiye alın ve harmanlayın.
  2. Materyalleri elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin.
  3. Üzerine buruşturup suda ıslattığınız yağlı kağıdı örtün.
  4. 230 derece fırında yaklaşık 55 dakika boyunca pişirin.
  5. 45. dakika fırını açıp, yemeğinizin üzerine kaşar peyniri serpiştirin ve 10 dakika daha pişirin.
Şipşak Fırın Tepsi Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst