Soğan Mıhlaması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Soğan Mıhlaması Tanımı İçin Gereçler

  • 3 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk patates
  • 2 adet yumurta
  • Çeyrek kangal sucuk
  • Tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ,kimyon, pul biber
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Soğan Mıhlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanları ortadan ikiye böldükten daha sonra ince ince doğrayın.
  2. Göz sonucu yağ ile birazcık soteleyin.
  3. Orta uzunluk patatesi soğan üzere ince ince doğrayın ve birazcık kavurun.
  4. Sucuğu ekleyin ve kavurun.
  5. Bir tatlı kaşığı domates salçası ,tuz, pul biber, kimyon ,karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin( istediğin baharatı kullana bilirsin)
  6. Baharatla marina ettikten daha sonra bir su bardağı su ekleyin karıştırın ve 30 dkk pişirin.
  7. Kapatmaya yakın 2 yumurta kırın ve yumurtaları dağıtmadan kapağını kapatın ve 2 dk kadar pişirin.
  8. 20- 25 dk dinlendikten daha sonra. Afiyetle yiyebilirsin :).
Not; İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde yiyebilirsin. Ben turşu ile tercih ettim.

Afiyetler olsun ????.

Soğan Mıhlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst