Soğanlı Patates Tava Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1200 kg patates
- 2 büyük soğan
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyun, eşit büyüklükte doğrayın ve nişastanın çıkması için özetlemek gerekirse soğuk suya koyun.
- Yağı bir tavaya dökün, patatesleri süzgeçten geçirin ve sıcak tavaya koyun, kapağını kapatın.
- 5 dakika daha sonra birinci defa çevirin ve tekrar yeniden çevirin, gerekirse ısıyı azaltın, fakat her çevirmeden daha sonra kapağı yeniden tavaya koyun.
- Yaklaşık 35 dakika kızartın.
- Pişirme mühletinin bitiminden 10 dakika evvel, küp doğranmış soğanı ekleyin.
- Kapalı tavada yaklaşık 5 dakika haşlayın ve lakin daha sonrasında patateslerle karıştırın.
- Üzeri açık olarak yaklaşık beş dakika daha kızartın.
- Tuz ve karabiber ekleyip sıcak servis yapın.