Soslu Karnabahar Havuç Kızartma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Soslu Karnabahar Havuç Kızartma Tanımı İçin Materyaller

  • Karnabahar ve havuç(dilediğiniz kadar)
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Soslu Karnabahar Havuç Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları orta büyüklükte ayırıyoruz.
  2. Havuçları soyup yanlamasına doğuruyoruz ve 10 dk haşlamaya bırakıyoruz.
  3. Haşlandıktan daha sonra süzüp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bir yandan yumurta,un,süt ve tuzu karıştırma kabına alıp çırpıyoruz.
  5. Soğuyan karnabahar ve havuçları sosa bulayıp kızartıyoruz.
  6. İsteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun.
Soslu Karnabahar Havuç Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst