Soslu Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Soslu Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 3 orta uzunluk patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça (yarım domates+yarım biber)
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 su bardağından biraz eksik su
  • Sıvı yağ
Soslu Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanların kabuğunu soyup tuzlu su içine doğrayalım (bu süreç patlıcanın acısını alması ve yemeğimizin lezzetini bozmaması için)
  2. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken patatesi, biberi, kabağı ve sarımsağı doğrayıp hazır edelim.
  3. Sıvı yağı tenceremizin tabanını örtecek biçimde oldukcata abartmadan katalım.
  4. Yağ biraz kızınca patatesleri atıp kızartmaya başlayalım, rengi dönerken biberleri ve patlıcanları da ekleyelim kızartmaya devam edelim.
  5. Son olarak kabağımızı da ekleyip biraz daha kavuralım.
  6. Akabinde salçamızı ekleyip bir çeşit döndürelim baharat ve tuzunu ekledikten daha sonra suyumuzu katıp tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte biraz fokurdamasını bekleyelim.
  7. Kaynadıktan daha sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  8. Sıcak yahut soğuk olarak dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ????????Deneyenlerin fotoğraflarını ve yorumlarını bekliyorum.Şimdiden afiyet olsun ????.
Soslu Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst