Soslu Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram yaprak
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı pirinç
- 3 kaşık karışık salça
- Yarım demet nane
- Yarın demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı isot
- 1 limon
- 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardagı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yapraklar sıcak suda 5-10 dakika yumuşayana kadar beklesin, epey tuzluysa düzgünce yıkayın.
- Pirinçleri uygunca yıkayın 5 dakika ılık suda bekletin.
- Nane ve dereotunu rondadan geçirin.
- 1 soğan yemeklik doğranacak. 3 diş sarımsak rendeden geçecek.
- Ocakta yarım çay bardağı zeytinyağında, 3 yemek kaşığı salçayı pişirin, altını kapayınca 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı isot salçayla karıştırıp, içine tüm malzemeyi koyup güzelce karıştırın. Materyaller ayrıyeten pişmeyecek.
- Yaprakları sardıktan daha sonra altının tutmaması için en alta halka soğanlar kesip koyabilirsiniz.
- Üzerini örtecek kadar şu ve yarım çay bardağı zeytin yağ dökülecek 1 tabak kapatın üzerine yüksek ateşte fokurdatılıp, çabucak altı kısılacak toplam 25-30 dakika sürüyor pişmesi.
- Piştikten daha sonra tabağı kaldırıp, yarım bardak zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı salça,1 çay kaşığı kimyonu pişirip, üzerine dökün.