Soslu Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Soslu Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram yaprak
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 kaşık karışık salça
  • Yarım demet nane
  • Yarın demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 limon
  • 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı
Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardagı zeytinyağı
Soslu Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yapraklar sıcak suda 5-10 dakika yumuşayana kadar beklesin, epey tuzluysa düzgünce yıkayın.
  2. Pirinçleri uygunca yıkayın 5 dakika ılık suda bekletin.
  3. Nane ve dereotunu rondadan geçirin.
  4. 1 soğan yemeklik doğranacak. 3 diş sarımsak rendeden geçecek.
  5. Ocakta yarım çay bardağı zeytinyağında, 3 yemek kaşığı salçayı pişirin, altını kapayınca 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı isot salçayla karıştırıp, içine tüm malzemeyi koyup güzelce karıştırın. Materyaller ayrıyeten pişmeyecek.
  6. Yaprakları sardıktan daha sonra altının tutmaması için en alta halka soğanlar kesip koyabilirsiniz.
  7. Üzerini örtecek kadar şu ve yarım çay bardağı zeytin yağ dökülecek 1 tabak kapatın üzerine yüksek ateşte fokurdatılıp, çabucak altı kısılacak toplam 25-30 dakika sürüyor pişmesi.
  8. Piştikten daha sonra tabağı kaldırıp, yarım bardak zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı salça,1 çay kaşığı kimyonu pişirip, üzerine dökün.
Soslu Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst