Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 250 gram kıyma
 - Yarım su bardağı ince bulgur
 - 1 adet yumurta
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı kimyon
 - 1 tatlı kaşığı tuz (Kontrollü atın)
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 orta uzunluk soğan (Rendelenmiş)
 
- Salça
 - Sıvıyağ
 - Nane
 - Sıcak su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı, ince bulguru, yumurtayı, baharatları, soğanı ve tuzu bir kaba al yaklaşık yarım saat güzelce yoğur.
 - Bulgurlar yumuşayınca elini suya batırarak köfteleri küçük küçük bir yuvarla.
 - Pişirmesi.Tencereye sıvı yağ koy. Kızdır.
 - Üzerine salça ekle güzelce kavur.
 - daha sonra kuru naneyi ekle 1 dakika karıştır.
 - Üzerine köfteye yetecek kadar sıcak su ekle. 2 çay kaşığı tuz at.
 - Kaynayınca köfteleri at.
 - 5 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişir.Afiyet olsun.