Tahinli Balık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tahinli Balık Tanımı İçin materyaller


  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 1/2 soğan
  • 10 adet yeşil biber
  • 2 tutam kırmızı acı biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 10 adet ceviz
  • 1 demet kişniş
  • 1 bardak su
  • 120 g balık
  • 1 kısım biberiye
  • Tereyağı
  • 1 diş sarımsak
Tahinli Balık Nasıl Yapılır?


  • Soğanı ve sarımsağı bir tavada orta ateşte kızartın, rengi döndüğünde kırmızı biberi ve yeşil kişnişi ekleyin.
  • Zerzevatları kızarttıktan daha sonra tahini ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kıvamını alana kadar daima karıştırın.
  • Tahinin yüzeyinden yağ çıkana kadar bu sürece devam edin. Yağ çıktıktan daha sonra ateşten alın. Üzerine cevizi ekleyip servis kasesine alarak soğumaya bırakın.
  • Balığı bir tavaya alın ve tereyağı ek ederek sarımsak ve biberiye ile bir arada pişirin. Sosu üzerine soğuk olarak ekleyerek servis edin.
 
Üst