Tahinli Balık Tanımı İçin materyaller 
								- 1,5 su bardağı tahin
 - 1/2 su bardağı limon suyu
 - 1/2 soğan
 - 10 adet yeşil biber
 - 2 tutam kırmızı acı biber
 - 1 tutam tuz
 - 1 tutam kimyon
 - 10 adet ceviz
 - 1 demet kişniş
 - 1 bardak su
 - 120 g balık
 - 1 kısım biberiye
 - Tereyağı
 - 1 diş sarımsak
 
- Soğanı ve sarımsağı bir tavada orta ateşte kızartın, rengi döndüğünde kırmızı biberi ve yeşil kişnişi ekleyin.
 - Zerzevatları kızarttıktan daha sonra tahini ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kıvamını alana kadar daima karıştırın.
 - Tahinin yüzeyinden yağ çıkana kadar bu sürece devam edin. Yağ çıktıktan daha sonra ateşten alın. Üzerine cevizi ekleyip servis kasesine alarak soğumaya bırakın.
 - Balığı bir tavaya alın ve tereyağı ek ederek sarımsak ve biberiye ile bir arada pişirin. Sosu üzerine soğuk olarak ekleyerek servis edin.