Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram karnabahar
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı domates sosu (Yazdan hazırladığım sostan kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine;

  • Kaşar rendesi
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle karnabaharı çiçeklerinden ayıralım, kaynayan suya limon sıkalım, üzerine karnabaharı ekleyelim 8-10 dk kadar haşlayalım (Çok haşlanmasın fırınlanacak) Haşlanan karnabaharı borcama alalım.
  2. Öbür taraftan tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım tavaya alalım, suyunu çekene denk kavuralım.
  3. Salça ekleyelim daha sonra üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim az birşey kavuralım. Üzerine küp küp doğranmış havuçları ekleyelim yine soteleyelim. Bezelye ve kapya biberi ekleyelim, zerzevatları hoş kavuralım.
  4. En son olarak domates sosunu ve tuzunu baharatlarını ekleyip, kavuralım. Bir bardak su ek edip 5 dakika pişirip harcımızı karnabaharların üzerine dökelim.
  5. Beşamel sosumuz için; tereyağımızı eritip unumuzu ekleyip un kokusu çıkana denk karıştırıp kavuralım üzerine sütümüzü ek edip karıştıralım koyulaşsana denk ocaktan alalım. İçine tuzunu karabiberi ekleyip yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim inmesine 5 dk kala kaşar rendeleyip yine fırında erimesini sağlayalım. Sıcak sıcak akşam yemeğimizi servis edebilirsiniz afiyet olsun ????????
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst