Tavuklu Bezelye Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram donmuş bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates biber karışık salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet tavuk but
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanlarımızı ve sarımsağı küp küp doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz.
  2. Tuzu bu etapta ekleyebiliriz. Akabinde küp küp doğranmış patates ve havucumuzuda ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. 3-4 dk daha sonra salçalarımızı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Şayet domatesiniz yahut domates püreniz var ise ekleyebilirsiniz ben olmadığı için ekleyemedim.
  5. Tavuklarımızı ekleyip 2-3 defa karıştırdıktan daha sonra bezelyeyi ekleyip üstünü geçecek biçimde su ekleyelim ve kaynaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan daha sonra kısığa alıp denetimli biçimde pişirelim.
Afiyet olsun
🙂


Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst