Tavuklu Karnıyarık

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg patlıcan
  • 250 gram tavuk
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates yada domates sos
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Maydanoz
Kızartmak için

  • Sıvıyağ
Üzeri için;

  • Kaşar rendesi
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır.
  2. İç gerecini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
  3. Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine küçük küp küp doğradığımız tavuklar eklenerek sotelemeye devam edilir.
  4. Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
  5. En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır.
  6. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık sayesinde açılır içerisine iç harçtan koyulur.
  7. Başka bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür.
  8. İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilir yada kaşar ekleyebilirsiniz.
  9. 180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun???????????? nefis bir anne yemeğini bir seferde tavuklu olarak denemeniz tavsiye edilir. ????????
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst