Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 kg patlıcan
 - 250 gram tavuk
 - 2 adet soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 adet domates yada domates sos
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz
 - Karabiber
 - Toz biber
 - Maydanoz
 
- Sıvıyağ
 
- Kaşar rendesi
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır.
 - İç gerecini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
 - Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine küçük küp küp doğradığımız tavuklar eklenerek sotelemeye devam edilir.
 - Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
 - En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır.
 - Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık sayesinde açılır içerisine iç harçtan koyulur.
 - Başka bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür.
 - İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilir yada kaşar ekleyebilirsiniz.
 - 180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun???????????? nefis bir anne yemeğini bir seferde tavuklu olarak denemeniz tavsiye edilir. ????????