Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için;

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıcak su
Öteki materyaller:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 350 gram dilediğiniz tavuk eti (ben incik kullandım)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut (1 bardak kuru nohut, haşlandıktan daha sonra yaklaşık 2 bardak kadar oluyor)
  • 1 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tavukları haşlayalım ve didikleyip, bir kenara alalım.
  2. Yoğurma kabına bulgur ve irmiği koyalım ve üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Bir kapak kapatıp, 10 dakika kabarmasını bekleyelim.
  3. Kabaran bulgur ve irmiği kaşıkla karıştırarak havalandıralım. Üzerine yumurta, un, tuz ve baharatlarını ekleyelim ve yoğuralım.
  4. Köfte harcımızdan misket büyüklüğünde toplar elde edelim.
  5. Yemeği pişireceğimiz tencerede ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  6. Domates ve biber salçalarını ek edip, kokusu çıkana kadar kavuralım. Tuz ve karabiber ekleyelim.
  7. Haşlanmış nohutları ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyelim. 1-2 çeşit çevirip, tavuk suyunu ve sıcak suyu ek edelim.
  8. Hiç beklemeden köfteleri de tencereye dahil edelim. 10-15 dakika kısık ateşte pişirelim.
  9. Tencereyi ocaktan almadan 2 -3 dakika evvel yarım limon suyunu yemeğimize ekleyelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet şifa olsun hanımlar. :).
Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst