Tina Turner 83 yaşında öldü

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
O öldü Tina Turner, kaya hanım. Şarkıcı uzun bir hastalıktan sonra 83 yaşında vefat etti. Sözcüsü bunu şu sözlerle duyurdu: “Onunla dünya bir müzik efsanesini ve bir rol modelini kaybediyor”.

Tina Turner, dünya çapında saygı duyulan bir süperstardı. Kişisel hikayesi ve şarkılarıyla milyonlara ilham verdi. Müzikal mirası, tüm zamanların en iyi bilinen şarkılarından bazılarının bir koleksiyonudur. Sanatçı, 1958’de, 19 yaşındayken, eski kocası Ike Turner ile birlikte, başlangıçta Little Ann adıyla Kings of Rhythm’in şarkıcısı olarak öne çıktı. Kendisini halka ilk kez 1960 yılında hit single’ı “A Fool In Love” ile “Ike & Tina Turner Revue” üyesi olarak Tina Turner olarak tanıttı.

“It’s Gonna Work Out Fine” (1961), “River Deep – Mountain High” (1966), “Proud Mary” (1971) ve “Nutbush City Limits” (1973) dahil olmak üzere bir dizi hit ile başarıya ulaştılar. 1976’da Tina müzik ikilisinden ayrılır ve ondan boşanır. O andan itibaren solo kariyerine başladı; Kasım 1983’te Al Green’in “Let’s Stay Together” şarkısının cover’ını yaptı ve hemen büyük bir başarıya ulaştı.

Haziran 1984’te “Private Dancer” albümünü ve hemen dünya çapında başarıya ulaşan ikinci single’ı “What’s Love Got To Do with It”i çıkardı. Oradan, Tina oldu ve hayatı boyunca da olmaya devam etti. dünyanın en sevilen sanatçılarından biri.

İtalya’da Eros Ramazzotti ile 1993 yılında ‘Cose della Vita’ adlı parçası için yapılan düet, müzik tarihinde kaldı.
 
Üst