Trento eyaletinde, AB dijital portföyünün İtalyan deneyi başlıyor

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
orada olacak Trento Özerk Bölgesi İtalya’da ilk kez bazı kullanım durumlarını deneyimlemek için Avrupa dijital cüzdanı: Avrupa Birliği vatandaşlarının, sakinlerinin ve işletmelerinin Kağıt belgeler veya diğer bürokrasi sağlamaya gerek kalmadan kimliğinizi tam güvenlik içinde tasdik edin tüm Üye Devletlerde kamu ve özel hizmetlere erişmek için. Böylece test, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Dijital Kimlik Cüzdanı’nın ilk uygulamalarını somutlaştırmak üzere seçilen büyük ölçekli pilotlar arasında yer alan “Potansiyel” Konsorsiyumu’nun projelerinden birini ulusal düzeyde uygulayacak. Girişim, Trento Özerk Bölgesi’ne ek olarak Dijital Dönüşüm Departmanı, Bruno Kessler Vakfı (FBK) ve Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato (Ipzs) ile birlikte PagoPA SpA’yı (cüzdan sağlayıcısı rolünde) de içeriyor. Trentino bölgesindeki dijital cüzdan denemesi panel sırasında başlatıldı “Avrupa cüzdanı: İtalya için stratejik bir seçim”, Trento Ekonomi Festivali kapsamında Trentino Innovation Hub Foundation (Hit) tarafından düzenlendi.

Avrupa Komisyonu tarafından önerilen çerçeve, dijital bir cüzdanın oluşturulmasını sağlar, bir akıllı telefon uygulamasıyla kullanılabilirsertifikaların ve resmi belgelerin paylaşılabileceği sadece birkaç tıklamayla, tüm Avrupa’da. Her Üye Devlet, vatandaşlarına ücretsiz olarak bir e-Cüzdan sağlayacaktır, ancak bunu kullanma zorunluluğu yoktur.

Haziran ayında, “Potential”ın resmi lansmanı ile birlikte, İtalya’nın dahil olduğu e-Cüzdan çözümlerinden birinin uygulanması, 2024 yılı boyunca ilk kullanım durumlarında testlerin başlamasıyla başlayacak. Özerk İl’den başlayacak olan deney Trento, özellikle dijital kamu hizmetlerinin (eGov), dijital sürücü belgesinin ve elektronik tıbbi reçetenin (eReçete) kullanımına yönelik tanımlama ve kimlik doğrulama ile ilgilenecektir. PagoPA’nın katılımı sayesinde, kamu hizmetleri uygulaması IO, hem uluslararası cüzdan standardını tanımlamak hem de ulusal dijital cüzdanı oluşturmak için bir model olarak tanımlanan cüzdan görevi görecek.


“Konsorsiyumun ortaklarına “Potansiyel” getirmekten gurur duyuyoruz – altını çizdi Maurizio Fatarella, PagoPA SpA Genel Müdürü — İtalya’nın temel güçlü yönlerini kabul ederek kamuya açık dijital cüzdan modelini temel almayı seçtiği IO uygulamasından elde edilen başarılı deneyim: Devletin dijital varlığı zaten vatandaşlar arasında yaygın, güvenlik, ölçeklenebilirlik, esneklik gereksinimleri açısından geniş çapta test edilmiş ve uluslarüstü birlikte çalışabilirliğe dayalı teknolojilerle geliştirilmiştir. Avrupa elektronik cüzdanının ilk uygulamalarının Trento’da Bruno Kessler Vakfı gibi mükemmel İtalyan şirketleri ile birlikte test edilmesi, her yeniliğin sistemde etkin bir şekilde uygulanabilmesi için kurumlar, bölgeler, halka açık şirketler, araştırma merkezleri ve özel şirketler arasındaki işbirliğinin değerini doğrulamaktadır. seviye”.
 
Üst