Türlü Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Türlü Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 3 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 5 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 3 adet kapya biber, yeşil biber
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel eti düdüklüde 2 su bardağı suyla hoş pişirelim. Öteki tarafta büyük bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
  2. Akabinde kıyılmış taze fasulye, iri doğranmış patates, patlıcan sırayla bütün gereçleri ekleyip kavuralım.
  3. Düdüklüde pişmiş olan kuşbaşını yemeğe ekleyelim.
  4. Salçayı ek edip suyu yavaşça üzerinden çıkacak biçimde koyalım.
  5. Doğranmış domatesi ek edip baharatları ekleyip pişmeye bırakalım. Pişen yemeği servis edelim afiyet olsun ????.
Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst