Venedik’te Genç Bir Kayıkçı Kendi Rotasını Yönlendiriyor

Bakec

New member
VENEDİK, İtalya — Edoardo Beniamin, çocukluğundan beri doğduğu şehir olan Venedik’in su yollarında kürek çekmeyi hayal edebiliyordu. Bin yıldır La Serenissima’nın değişmez sembolü olan bir mesleğe babası ve amcasının izinden giderek kendini çizgili bir forma ve şeritli hasır çizgiyle gördü.

22 yaşındaki Bay Beniamin, “Bir gondolcu olmak her zaman hayalimdi” dedi.

Büyük Kanal üzerindeki San Zaccaria su otobüsü istasyonunun yakınında bir açık hava kafesinde oturan Bay Beniamin, çocukluk hayallerinin kendisine neden gerçekçi gelmediğini açıkladı. “Gondola işinde birinin oğlu olmanız çok önemli” dedi. “Ama kızlar yapamayacağı için gerçekten mümkün olabileceğini düşünmedim.”

Bir tutam bakırımsı saçı ve yüzü pütürlü olan hafif yapılı bir adam olan Bay Beniamin, doğumda kadın olarak atandı. Hayatının ilk 16 yılında -soğuğa karşı kürklü ceketinin yakasını kaldırarak- bunu sorgulama gereği duymadığını söyledi.




“Çok çok küçükken – diyelim ki 6 ya da 7 – erkek olmak istedim ama daha çok eğlence içindi” dedi. “Örneğin erkek kıyafetlerini tercih ederdim ve ‘Erkek gibi giyinmek istiyorum’ gibi ciddi olmayan şeyler söylerdim. Kız olduğumu sanıyordum ve her şeyi unuttum.”

Beş yıl önce, hala lisedeyken ve şimdi 22 yaşında olan kız arkadaşı Claudia Nardelli ve nişanlısı ile çıkarken, trans camiasında bazılarının “yumurta” dediği bir anı, bir ortaya çıkışı yaşadı. Özellikle beden dersinden sonra başına bela olan ve bu da annesinin onu bir doktordan diğerine götürmesine neden olan sakatlayıcı migren baş ağrılarının ve buna bağlı sağlık şikayetlerinin nörolojik olmayan kökenleri olup olmadığını sorgulamaya başladı.



Bay. Beniamin, nişanlısı Claudia Nardelli ile Piazza San Marco’da dolaşıyor. Kredi… The New York Times için Clara Vannucci



“Diyelim ki her şey sağlığımdan başladı” dedi. “Acı çekiyordum ve kendimle kötü hissediyordum ama bunun disfori olduğunu bilmiyordum: Kelimenin var olduğunu bile bilmiyordum. Aklımı açan Claudia oldu. ‘Belki başka bir şey oluyor’ dedi. Ve sonra, bilirsiniz, yavaş yavaş bu şey oldu ve erkek olduğumu öğrendim.”

Bay Beniamin’in deneyimi, bir bakıma, toplumsal, kültürel, meşru veya psikolojik – ya da bunların hepsi bir arada olabilir – nedenlerle çoğu zaman bir takım zorluklarla yüzleşmek zorunda kalan birçok trans insanın deneyimine benziyor. kendilerine atanan cinsiyet ile gerçekte kim oldukları arasındaki farkı uzlaştırırken. Onun durumunda ek bir engel vardı. Bay Beniamin, her zaman babasının mesleğine girmenin imkansız olduğunu varsaymıştı.




10 yüzyıl boyunca böyle olmasına rağmen, kadın gondolcu yok değildir. 2010 yılında Giorgia Boscolo, Associazione Gondolieri di Venezia veya Venedik Gondolcular Derneği tarafından resmen tanınan ilk kadın oldu. Gondolcular derneği başkanı Andrea Balbi’ye göre, şimdi Venedik’te çalışan 433 lisanslı gondolcudan beşi kadın. Buna ek olarak, bir otelin himayesinde özel bir gondol servisi işleten Alman-Cezayirli bir trans kadın olan Alex Hai var. “Ama testi geçemedi,” dedi Bay Balbi.


Amerika’da Transgender Olmak Üzerine

  • Seçkine Sports : Trans yüzücü Lia Thomas vakası, kadın sporlarında atletizmin doğası hakkında bir tartışma başlattı.
  • Transgender Gençlik: Bir fotoğrafçı transgender gençlerin hayatlarını belgeledi. Gördükleri hakkında bazı düşüncelerini paylaştı.
  • Uzaktan Çalışma: Pandemi sırasında uzaktan çalışma, bazı insanlara bir geçiş ile ilerleme fırsatı sundu. Şimdi ofise dönmeye hazırlanıyorlar.
  • Kurumsal Dünya: Wall Street için çalışırken geçiş yapmak nasıl bir şey? Bir Goldman Sachs çalışanı deneyimlerini paylaşıyor.
Bu testin herkese açık olduğu konusunda ısrar etti Bay Balbi. “Bizim işimiz herkes içindir – erkek, kadın, transseksüel, belki de bilmediğimiz başka bir cinsiyet türü” dedi. Yine de bu imza mesleğine girmek o kadar basit değil.

37 yaşındaki Nicolo Casarin, dördüncü denemesinde nihayet gondolcu testini geçtiğinde şehrin su otobüsü sisteminde bir tekne kaptanı olarak iyi bir yer edinmişti. Bay Casarin, “19 yaşında başladım ve 34 yaşında ehliyetimi aldım” dedi. “İşe girmek çok zor, ailenizde bu işte biri yoksa neredeyse imkansız.”

Her yıl uygulanan test, Venedik’in 177 kanalında 36 fitlik asimetrik bir gemiyi dengeleme ve kürek çekme konusunda ustalaşmaktan çok daha fazlasını gerektirir.



Bay Beniamin’in sağ kolundaki dövmeler onun hayatının hikayesini anlatıyor. Kredi… The New York Times için Clara Vannucci



“İtalyanca ve Venedik lehçesinin yanı sıra arka tarih, şehir tarihi, navigasyon, rotalar, öğrenilecek yabancı diller de saatlerce var” dedi. Adriyatik Denizi boyunca tekne bakımı ve gelgitlerin ve kararsız rüzgarların incelenmesi de vardır.




Bu şeyler, deniz taşıtlarıyla ilgili yetişmesinin bir yan ürünü olan Bay Beniamin’e yeterince kolay geldi, bir şehir çocuğunun Venedik’in altı farklı bölgesine kolayca aşina olması ve bunun yanı sıra tur rehberi olarak çalışan bir dizi yarı zamanlı lise konseri. Nispeten küçük bedeni bir kürekçi olarak onun için bir engel olarak görülebilse de, ilk açıkça trans maskülen Venedik gondolcusu olarak aile işine girmek için eğitim almaya başladığında karşılaştığı en zorlu engel, bazı yönlerden en az beklenen şeydir.

Hormon replasman tedavisine başladığı 2019’dan bu yana, Edoardo Beniamin’in dış görünümü giderek geleneksel erkeksi ideallere uygun hale geldi. Geçen yılın Aralık ayında, doğum belgesini ve diğer resmi belgelerini cinsiyetini yansıtacak şekilde değiştirmesi için İtalyan bürokrasisine dilekçe vermeyi başardığında, yasal olarak erkekti.

“Sonra ne oldu,” dedi Bay Beniamin, “daha önce erkek olduğumu anladım, ayrıca erkekliğin ne olduğuna dair her zaman belirli bir fikrim olduğunu fark ettim. Erkek olmanın belli bir yol olduğunu düşündüm. Şimdi düşündüğüm şey farklı. Kendime her zaman sorduğum şey, ‘İnsan nedir?’”

Venedik, bir bakıma onun sorusu için bir ülkü fonu. Dar, gizemli, çekiciliğiyle tarifsiz ve yine de klişelerle dolu bu labirenti andıran şehir, karmaşık bir şekilde haritalandırılmıştır ve yine de, herhangi bir ziyaretçinin bildiği gibi, gezinmesi kafa karıştırıcıdır. Erkeklik de böyle olabilir.



Bay. Beniamin, Floransa ofisinde bir konuşma terapisti Eleonora Magnelli ile birlikte çalışıyor. Kredi… The New York Times için Clara Vannucci



Ocak ayında Floransa’da konuşma terapisti Eleonora Magnelli’nin ofisinde Edoardo Beniamin ile karşılaşmadan önce, ses tellerimin üzerinden hava geçtiğinde üretilen seslerin kimliğimi nasıl etkilediğini pek düşünmemiştim. Sesimin cisgender bir erkek gibi – ya da her neyse, kendim gibi – çıktığımı kabul ettim.




Bay Beniamin, trans şarkıcılara yardım edecek bir program hakkında bilgi almak için Instagram aracılığıyla Bayan Magnelli ile ilk iletişime geçtiğinde, onun sesi, kendisinin dediği gibi, ” çok metalikti ve bu onu rahatsız etti.” O zamanlar klinik literatürde ses ve cinsiyet klişesi hakkında çok az şey vardı. Alanındaki birçok kişi, testosteron almanın ve ses tonlarını düşürmenin transseksüel bir erkeğin endişelerini gidermek için yeterli olduğunu varsayıyordu.

“Ancak perde tek parametre değil,” dedi Bayan Magnelli. “Ve yaptığımız eğitim, diğer konuşma terapisi türlerinden farklıdır, çünkü klinisyenler, danışanların herhangi bir patolojiden etkilenmediğini her zaman hatırlamalıdır. Sadece kimliklerini teyit etmelerine yardımcı oluyoruz.”

Bay Beniamin için, seslendirme yoluyla kendini onaylama süreci, fiziksel görünümünü değiştirmek için uygulanan bazı tıbbi prosedürler kadar kritikti. “Gondolcu olmak istiyorsan çok konuşman gerek,” dedi.

Aslında, bir gondolcunun palavrası ve (bu günlerde daha az sıklıkla) mırıldanması, kadife döşemeli bir teknede önceden belirlenmiş bir rota boyunca yarım saat boyunca kürek çekmenin 85$’ını kazanan turistlerin beklentilerinin büyük bir kısmıdır. . Bay Beniamin, “Sesimi değiştirmek hayatımı değiştirdi” dedi.

Sadece yabancıların artık ona madam dememesi değil. (“Bu yolculuğun sonunda sadece daha derin bir ses istemiyorum” dedi.) Nişanlısıyla paylaştığı Chihuahua Rambo’nun da yıllarca gösterişli bir şekilde onu görmezden geldikten sonra emirlerine itaat etmesi de değil.




“Açıkçası bundan daha fazlası,” dedi Bay Beniamin. “Beni mutlu eden şey, insanların beni, benim beni gördüğüm gibi gördüğünü hissetmektir.”



Bay. Beniamin göğüslerini bağlamak için kompresyon bandı takıyor. Kredi… The New York Times için Clara Vannucci



Floransa’da mevsime göre olmayan sıcak bir Ocak gününde, göğüs erilleştirme veya transgender erkeklerde üst ameliyat olarak adlandırılan ameliyatlarda yan dal uzmanlığı olan estetik cerrah Dr. Giulia Lo Russo’yu ziyaretimde Bay Beniamin’e eşlik ettim. Dr. Lo Russo’nun iPad’de getirdiği bir görüntü, sonuçların ne kadar geniş olabileceğini gösteriyor. Dr. Lo Russo, “Mesele sadece göğüsleri çıkarmak ve bir kadın gövdesini küçültmek değil” dedi. “Erkek bir gövde yapmalısın.”

Aradaki farkı açıklaması istendiğinde, Dr. Lo Russo onun yerine terapisti hakkında konuştu. “Psikologum bana bu ameliyatları neden yaptığımı sordu” dedi. “Neden ben? LGBTQ değilim ama derinden anti-konformistim. Üç farklı erkekten üç çocuğum oldu.”

Biz sohbet ederken, Bay Beniamin kazak bir kazak ve tişört çıkarıp göğsünü bağlamak için kullandığı kinesiyoloji bandını açarak gelişigüzel bir şekilde muayeneye hazırlandı.

“Devlet insanların bu ameliyatı olmasını kolaylaştırmıyor,” diye devam etti Dr. Lo Russo. “Belgeler için bir yıl beklemeniz gerekiyor ve bu nedenle programıma uymak zor. Ayda sadece bir üst ameliyat yapıyorum, ancak Edoardo ile onu bir yıl önceden kadroya aldım çünkü bunun doğru şey olduğu bana açıktı.”

Sonunda, hastasının “öncesi” fotoğraflarını çekmek için akıllı telefonunu tutarken, “insanlar kendilerine karşı dürüst olmalı” diye ekledi.




Bay Beniamin’in annesi 51 yaşındaki Sara Mion için, Edoardo şimdi onun oğlu çırak gondolcu, müstakbel karısı olan bir adam ve bir aile kurmayı planlıyor evlilikten sonra. Uzun bir süre oğlunun geçişini kabul etmek konusunda isteksiz davrandıysa, artık böyle bir tereddütü yok. “Bir anne olarak ‘Onu kaybeder miyim yoksa onu anlamaya mı çalışırım?’ diye karar verdim” dedi.

Bayan Mion, Venedik’teki bir hastanede renal deva hemşiresidir ve bu nedenle, Edoardo’yu oğlu olarak kabul ettiği anın, Edoardo’ya erken testosteron enjeksiyonlarından birini uyguladığı an, bir şekilde daha dokunaklıdır. “O zaman ona ‘Seni iki kez doğurdum – ilk kez hastanede ve şimdi yine bununla’ dedim” dedi.



Bay. Beniamin, bir renal deva hemşiresi olan annesi Sara Mion ile Venedik’te. Kredi… The New York Times için Clara Vannucci



Mion ve ben, Venedik’in pek çok (görüşler farklı, ancak genel fikir birliği, yaklaşık 450 civarında) yaya köprüsünden birinin yakınında oturuyorduk. Gondolcular kümeler halinde yakınlarda dedikodu yaparak – yakın Venedik tarihinde benzersiz bir şekilde – hiçbir yerde bulunmayan turistleri bekliyorlardı.

Bayan Mion ve Bay Beniamin’in babası Paolo, iki çocukları küçükken boşandı. O zamandan beri ilişkileri, uzak olsa da – ya da herhangi bir Venedikli’nin yerli nüfusu kendini tehlikede görecek kadar küçük bir şehirde olmayı umabileceği kadar kopuk olsa da, samimi kalmıştır.

Paolo Beniamin’in gondol, lüks Hotel Danieli’nin su kapılarının hemen dışında, Büyük Kanal boyunca birinci sınıf bir yatakta yüzüyor. Bayan Mion, Edoardo’nun aile işine katılma zamanı geldiğinde babasına bir cicerone olarak güvenebileceğini bilmenin güven verici bulduğunu söyledi.




Edoardo Beniamin’in bir gün Bay Casarin’in kullandığı bir gondolda açıkladığı gibi, işler her zaman böyle değildi. Bay Casarin bizi bir dizi özellikle dar kanaldan, yani rii’den geçirirken, “Babam uzun süre gerçeği uzaklaştırmaya çalıştı,” dedi. Bay Beniamin, tercih ettiği “o” ve “onu” kastederek, “Zamirleri kullanmak istemedi” dedi. “Ama sonra, son konuştuğumuzda babam üst ameliyatım için onu aramamı ve beni hastaneye götüreceğini söyledi.”



Bay. Beniamin, memleketinde bir su otobüsüne biniyor. Kredi… The New York Times için Clara Vannucci



Venedik, pandeminin başlangıcından bu yana çeşitli zamanlarda olduğu gibi o gün ürkütücü bir şekilde sakindi ve bu, büyük bir dünya gücü olarak tarihini kalıcı olarak değiştiren büyük veba sırasında da doğru olmalı. Dalgacıklar gondolun parlak gövdesine uyuşturan tokatlarla çarparken, lagünün şişe yeşili yüzeyi nispeten sakin kaldı.

Aniden, İtalyan Hava Kuvvetleri jetlerinden oluşan bir şerit, ufukta şehre doğru indi, San Marco Meydanı ve Doge Sarayı’nın üzerinde gökyüzünde kavis çizdi ve arkalarında üç renkli tüyler bıraktı. Gizemli hava akrobasi hareketleri sonraki 20 dakika boyunca jetler yakınlaştırıp gözden kaybolurken devam etti, türbinlerinden gelen gürültü duyulmayı zorlaştırdı.

Sonra, göründükleri gibi aniden, uçak yukarı doğru devrildi ve eterin içinde kayboldu. O sırada Bay Beniamin, üst geçitten gelen hava akımının su yüzeyini bozmuş, demirleme sırasında gemilerin demir pruvalarını itmiş gibi göründüğünü fark etti.

“Gondollar temelde düzdür,” dedi. “Onlar hakkında bilmek ilginç bir şey, tekneyi sallamak için çok az rahatsızlık gerekiyor.”
 
Üst