Yeni İstikrar Paktı çoğunluk oyu ile kabul edildi ancak İtalya buna oy vermedi

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Bir günlüğüne “İtalyan siyasetini birleştirdik”. Avrupa Komisyonu'nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu genel kurulunda, üye devletler arasındaki çok uzun bir müzakerenin sonucu olarak yalnızca sonuçlandırılan istikrar paktı reformunu oluşturan üç metin üzerinde yapılan oylamaların ardından ironi kullanıyor. 2023 Noelinden kısa bir süre önce, Kovid-19 salgını nedeniyle Mart 2020'de askıya alınan 'eski' istikrar anlaşmasının yürürlüğe girmesinden birkaç gün sonra. Anketlerde düşüşe geçen ve bu nedenle Alman seçmenleri arasında pek sevilmeyen bir reformda 'sert' değişikliklere ihtiyaç duyan Alman liberal Christian Lindner ile uğraşırken İtalya adına uzlaşma müzakeresi yapan Ekonomi Bakanı Giancarlo Giorgetti gibi Gentiloni de kendisini tek başına, partisinden farklı bir konumda buluyor. Merkez sağ çoğunluğun tüm partilerinin (Lega, Fratelli d'Italia ve ayrıca Forza Italia) yanı sıra Demokrat Parti bile istikrar paktı reformundan kaçınma kararı aldı.

İtalyan pozisyonu



Reform açıkça desteklendi M5S ve Fabio Massimo Castaldo AksiyonYeni kuralların ülkemiz açısından “sürdürülemez” olduğunu düşünüyor. THE DemGentiloni'nin “iç siyasi nedenlerden” dolayı çekimser kaldığını gözlemliyor. Avrupa seçimlerinin yaklaşımı, birçok kişi için İtalyan hükümetlerinin bütçe politikasını etkileyeceği göz önüne alındığında, büyük siyasi güçlerin Yeni Nesil AB ile birlikte yasama meclisinin muhtemelen en önemli dosyasından kaçınma kararlarında muhtemelen bir rol oynamıştır. Gelecek yıllar. İtalyanlar arasında yalnızca Forza Italia'dan Lara Comi, EPP Kıdemli Başkan Yardımcısı Herbert Dorfmann ve Renew'ten Marco Zullo ve Fransa'da seçilmiş olan Sandro Gozi reform lehine oy kullandı.

Oylamaya katılmayan Forza Italia delegasyon başkanı Fulvio Martusciello, bir sonraki mecliste istikrar anlaşmasının “yeni bir çoğunlukla değiştirileceğini” söyledi. AfD'nin Meclis'te şimdikinden daha güçlü olması ve mali kuralları 'gevşetmeye' hiç de meyilli olmaması nedeniyle bu durum karmaşık bir zorluk haline gelebilir. Bu arada, EPP grubunun Ekonomi başkanı Bavyeralı Markus Ferber, İtalyan meslektaşlarının çekimser kalma kararını soğuk bir şekilde memnuniyetle karşıladı ve Adnkronos'a, kuralların İtalya için daha uygun olduğu göz önüne alındığında böyle bir karar için hiçbir “neden” görmediğini söyledi. mevcut olanlarla karşılaştırıldığında.

Gentiloni, yeni bütçe kurallarının 'eski' istikrar paktından daha olumlu olduğunun altını çizdi. Ve karşılaştırmanın, güvenlik maddesinin etkinleştirilmesiyle 2020'den itibaren garanti altına alınan kuralların yokluğuyla değil, istikrar paktı kuralları olan mevcut kurallarla yapılması gerektiğini “her zaman hatırlamamız” gerektiğini gözlemledi. Çünkü para birliğinde bütçe politikalarına ilişkin ortak kurallara hâlâ ihtiyaç duyulmaktadır.


Çoğunluk da çekimser kaldı İtalya'nın kardeşleriAnlaşmanın önleyici koluna ilişkin yapılan oylamada ECR üç bölüme ayrıldı. Pis Polonyalıları ve Vox İspanyollarından biri anlaşma lehinde oy kullandı; Hollandalılarla birlikte bir diğeri, muhtemelen çok yumuşak olduğunu düşünerek aleyhte oy kullandı; Ancak İtalyanlar çekimser kaldı. Nicola Procaccini ve Carlo Fidanza'ya göre, “İtalyan Hükümeti'nin çalışmaları sayesinde metin ilk teklife göre geliştirilmiş olsa da”, “borçların korunması gibi sözde tutumlu ülkeler tarafından şiddetle arzu edilen bazı kritik noktaları hâlâ sunuyor” sürdürülebilirlik önümüzdeki yıllarda bu beklentinin daha az esnekliğini gerektirecek”.


Konumu benzer LigAralık ayında Konsey'de uzlaşma lehinde oy kullanan Ekonomi Bakanı'nı temsil eden parti: Strazburg'daki delegasyon “bakanın çalışması ve kararlılığı sayesinde ilk teklifle karşılaştırıldığında iyileştirilmiş olsa da bir dizi önlemden” söz ediyor Giancarlo Giorgetti, ne yazık ki hala kritik unsurlara sahip bir uzlaşmayı temsil ediyor”.


İçin PDHeyet başkanı Brando Benifei çekimser kalmanın nedenlerini şöyle özetliyor: “Meloni'nin müzakere ettiği, istediği ve onayladığı anlaşma bizi ikna etmiyor ve biz de buna oy vermiyoruz, ancak belli ki onları da ikna etmiyor”. Çok kritik Beş yıldızReforma kararlı bir şekilde karşı oy kullanan: Konseydeki metinleri müzakere eden Meloni hükümeti, delegasyon başkanı Tiziana Beghin adına “İtalya'yı kemer sıkma şahinlerine satıyor” ve yeni kurallar ülkemizin düzende düzeltilmesine mal olacak. Yıllık 12-13 milyar euro. Gentiloni'ye göre bugün “belki de istikrar paktı biraz daha akıllıdır”.

Yeni kurallar


Komisyon tarafından önerilen reform, esas olarak Almanya'nın talebi üzerine Konsey'deki Devletler tarafından değiştirildi; Almanya, reformla basitleştirilmesi amaçlanan çerçeveyi önemli ölçüde karmaşıklaştıran borç ve bütçe açığına ilişkin yatay güvencelerin dahil edilmesini sağladı.


Ancak İtalya için her şey göz önünde bulundurulduğunda yeni kuralların öncekilere göre daha az cezalandırıcı olması gerekiyor. Bunun yeşil ve dijital geçiş için gerekli yatırımları yapmak ve yeniden doğan Rus emperyalizmi karşısında Avrupa savunmasının durumunu iyileştirmek için yeterli olup olmayacağını göreceğiz. Yeşiller/Ale'nin eş başkanı Philippe Lamberts'e göre, istikrar paktının kuralları revize edilmiş olsa da “ölümcül”, “iktidarsızlığımızı hazırlamaktan” başka bir işe yaramıyor ve Belçika'ya 5 milyar avroluk bir ayarlamaya mal olacak 'yıl. Her durumda, yeni kurallar artık onaylanmıştır. Eksik olan tek şey Konseyin yeşil ışığı: Önümüzdeki Cuma Coreper 1'de tartışılmadan bir nokta olarak kabul edilmeli ve 29 Nisan'da Tarım Balıkları Konseyi'nde yine tartışılmadan kesin olarak onaylanmalı. Bundan sonra kanun olacaklar.




Ayrıca okuyun
 
Üst