Yenilebilir Çanakta Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet patlıcan
 - 3 adet yeşil biber
 - 1 orta uzunluk soğan
 - 1diş sarımsak
 - 1tatlı kaşığı dolusı salça
 - 1 kase dana yahut kuzu eti
 - Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
 - Pul biber
 - Karabiber
 - Tuz
 
- 1,5 su bardağı un
 - 1 fiske tuz
 - Su (kontrolü sert bir hamur olmalı)
 
- 1 adet yumurta sarısı
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler doğranıp düdüklüye alınır üzerine 2 su bardağı su koyup haşlama ya bırakılır. Haşlandıktan daha sonra suyunu dökmeyelim lazım olacak.
 - Patlıcanlar orta büyüklükte doğranır ve kızgın yağda kızartılıp alınır.
 - Yemeklik soğan, biber sarımsak doğranır haşlanan ete dökülür. Etin suyu süzülür birazı tabanında kalsın. ondan sonrasında salça ve baharatları ekleyin.
 - Patlıcanlarıda tencereye alınır ve et suyundan yarım çay bardağı kadar dökülüp 2-3 dakika pişirilir, kenara alınır.
 - Çanak için hamur yoğurulur ve 4 bezeye ayrılır 3üyle çanağı öbür 1 taneyle üstünün dekoru yapılır.
 - Bezeyi tabak büyüklüğünde açalım bir kase sayesinde yuvarlak biçim vereli patlıcan yemeğinden susuz bir biçimde alalım tabağı doldurup yanlardan sarkan kısımları üstüne kapatalım ve tepsiye alalım.
 - Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 200derece fırında kızarıncaya kadar duralım. Afiyet olsun yorum ve fotolarınızı bekliyorum.