Yeşil Mercimek Yemeği (Dulavrat Çorbası)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yeşil Mercimek Yemeği (Dulavrat Çorbası) Tanımı İçin Materyaller

  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşim mercimek
  • 1/2 (yarım) su bardağı erişte
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1/2 (yarım) yemek kaşağı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7 su bardağı su
Yeşil Mercimek Yemeği (Dulavrat Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel yeşil mercimeği 2 su bardağı su da haşlamak için ocağa alın. Bu sırada soğanları küp küp doğrayıp, içerisine damak zevkinize bakılırsa tuz atıp zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  2. Soğanlar yumuşayıp, pembeleşince, içerisine salçaları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Salçalar da kavurulunca 5 su bardağı suyu tencereye ekleyin, kaynamaya yakın, içerisine haşlamış olduğunuz mercimekleri (Haşlama suyunu dönebilirsiniz) ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynadıktan daha sonra erişteleri ve naneleri de içerisine atın, ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. Erişteler piştiğinde yemeğiniz olmuş demektir. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimek Yemeği (Dulavrat Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst