Yöresel Lezzet Etli Bamyalı Kış Türlüsü (Adıyaman)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yöresel Lezzet Etli Bamyalı Kış Türlüsü (Adıyaman) Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşılık et (Kuzu kaburga eti)
  • 1 avuç kurutulmuş patlıcan (100 gr)
  • 1 avuç kurutulmuş bamya (100 gr)
  • 1 avuç kurutulmuş biber (Acı-tatlı isteğe bağlı 100 gram )
  • 2 avuç kurutulmuş domates (200 gr)
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça (Biber-domates)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1,5 su bardağı sumak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı kaynamış su
Yöresel Lezzet Etli Bamyalı Kış Türlüsü (Adıyaman) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı ince doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuralım, üzerine kuşbaşı eti ek edip, et suyunu bırakıp, çekene kadar kavuralım.
  2. Sarımsağı, salçayı ve baharatları ere ek edip, bir kaç dakika kavuralım. Üzerine 4 bardak sıcak suyumuzu da ek edelim.
  3. Patlıcanları 15 dakika haşlayalım patlıcanlar acı tadını suya bıraktığı için suyunu değiştirelim.
  4. Biber ve bamyayı da suyunu değiştiğimiz patlıcanla bir arada 15 dakika haşlayalım. Domatesler yumuşayana kadar sıcak suda bekletelim.
  5. Haşlanıp, yumuşayan sebzeler süzüp, tencereye ek edelim. Tuzunu ekleyip, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte 45-50 dakika pişirmeye bırakalım.
  6. Yemeğimizin altını kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim ve ılık bir biçimde servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Yöresel Lezzet Etli Bamyalı Kış Türlüsü (Adıyaman) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst