Yoğurtlu Ispanaklı Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 bağ ıspanak
 - 1 adet kırmızı pancar
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 diş sarımsak
 - 1 kase süzme yoğurt
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 
- Doğranmış ceviz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklarımızı ayıklayıp yıkıyoruz.
 - Bir kabın içine alıp üzerine kaynar su döküyoruz.
 - Pancarımızın kabuğunu soyup kibrit çöpü kalınlığında doğruyoruz.
 - Soğanımızı ince biçimde doğrayıp tavaya alıyoruz ve üzerine zeytinyağını ekliyoruz.
 - Ispanaklarımızı süzüp suyunu sıkıyor ve ince biçimde doğruyoruz.
 - Soğanımızı kavurup üzerine ıspanaklarımızı atıyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz.
 - Pişen ıspanaklarımızı servis tabağımızın altına alıyoruz. Birebir tavada ince biçimde doğradığımız pancarlarımızı yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 - Pişen pancarlarımızı da ıspanaklarımızın üzerine döküyoruz.
 - Süzme yoğurdu su yardımı ile ezip içine dövülmüş sarımsağımızı ekliyoruz.
 - Pancarlarımızın üzerine yoğurdumuzu döküp, üzerine de cevizlerimizi de serperek servis ediyoruz ????.