Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı İçin materyaller 
								- 90 gr esmer şeker
 - 100 gr bal
 - 50 gr pekmez
 - 2 çay kaşığı toz tarçın
 - 2 çay kaşığı toz zencefil
 - ½ çay kaşığı toz karanfil
 - 115 gr yumuşak tereyağı
 - 2 çay kaşığı karbonat
 - 1 adet yumurta
 - 500 gr un
 
- Bal, pekmez ve şeker ocağa alınarak ısıtılıt. Şekerler eriyince içerisine baharatlar eklenerek karıştırılır.
 - yavaşça ılıdıktan daha sonra tereyağını ekleyerek karıştırın. Karışım soğumaya bırakın.
 - Yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyin. akabinde kuru gereçleri ekleyerek karıştırın, yoğurun.
 - Hamuru dinlendirmeye bırakın.
 - Dinlenen hamuru yağlı kağıt içinde açın ve istediğiniz hallerde kesin.
 - Fırın tepsisine dizin ve evvelde ısıtılmış fırında 170 derecede denetimli bir biçimde 10-25 dakika pişirin.
 
- Fırın gücüne bakılırsa pişme derecesi ve mühleti değişkenlik gösterebilir. Denetimli bir biçimde renk alana kadar pişirin.
 - Baharatları damak tadınıza bakılırsa arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
 - Üzerine ‘icing’ yaparak süsleyebilirsiniz.