Zerdeçallı Karnıbahar Patates Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 kg karnabahar
 - 1 kg patates
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - 1 tatlı kaşığı kimyon
 - 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
 - 1 tatlı kaşığı karabiber
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 5-6 diş sarımsak
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel karnabaharı ayırıp güzelce yıkıyoruz, sonrasındasındada patatesleri temizleyip yıkayıp, istediğimiz üzere, fazlaca kalın olmayacak biçimde doğruyoruz.
 - çabucak sonrasında bir kapta, bütün baharatları karıştırıp, akabinde rendelenen sarımsakları baharat karışımının içine koyup karıştırıyoruz.
 - Büyük bir kapta, baharat karışımını, patates dilimlerini, karnabaharları ve zeytin yağını katıp güzelce karıştırıyoruz.
 - Tepsiye, yağlı kağıt serip, üzerine karışımımızın hepsini yaydırarak koyuyoruz.
 - Soğuk fırına, 200 dereceye ayarlayıp, tepsimizi fırına koyuyoruz. Orta arar çatalla denetim edip, pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Benim fırınımda 1 saatte yakın müddette pişti, fırından fırına fark edebilir.
 - Piştikten daha sonra isteğe bağlı çabucak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 
.