Zerdeçallı Patates Püresi Ve İstiridye Mantarı (Et Lezzetinde)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zerdeçallı Patates Püresi Ve İstiridye Mantarı (Et Lezzetinde) Tanımı İçin Materyaller

Püre için;

  • 5-6 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam muskat rendesi
Mantar için;

  • 500 gram istiridye mantarı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Kırmızı tatlı toz biber
Zerdeçallı Patates Püresi Ve İstiridye Mantarı (Et Lezzetinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri haşlayalım, kabuklarını soyalım.
  2. İşimizi kolaylaştırmak için rendeleyelim.
  3. Tereyağı ve sütü ekleyerek kıvam alana kadar ezerek pişirelim.
  4. Baharatlarını ekleyelim.
  5. Daha pürüzsüz olmasını isterseniz süzgeçten yahut blenderdan geçirebilirsiniz.
  6. Kızgın bir tavada zeytinyağında mantarlarımızı tuz ve karabiberle önlü gerili uygunca kızarana kadar pişirelim.
  7. Patates püresini servis tabağına alıp kaşıkla yayalım.
  8. Üzerine mantarları dizerek servis edelim.
  9. Son olarak üzerine toz biberle kızdırdığımız tereyağını gezdirelim.
Zerdeçallı Patates Püresi Ve İstiridye Mantarı (Et Lezzetinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst