Zerdeçallı- Sebzeli Basmati Pilavı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zerdeçallı- Sebzeli Basmati Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tane havuç
  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil bezelye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
Zerdeçallı- Sebzeli Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Havuç ve soğan minik minik doğranır zeytinyağı eklenir.
  2. Tencerede biraz kavrulur.
  3. Üzerine yeşil bezelye 2 yemek kaşığı soya sosu zencefil zerdeçal karabiber ve tuzu ek edilir.
  4. Sudan geçirilen pirinç eklenir.
  5. Akabinde son olarak üzerine geçecek kadar sıcak su ek edilip pişmeye bırakılır.???????? ???????????????? ????????????????.Sade pilavlarınızı daha renkli ve lezzetli hale getirmek isterseniz katiyetle bu pilavı denemelisiniz ????.
Zerdeçallı- Sebzeli Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst