Zeytinyağlı Havuçlu Lahana Sarması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Havuçlu Lahana Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram beyaz lahana (Dış kısımlarından )
  • 1 çay bardağı pirinç (Yıkanmış)
  • 1 soğan (Minik küp doğranmış)
  • 1 havuç rendesi
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 5-6 kısım dereotu (Tercihen)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 ay kaşığı tuz, nane
Üzeri için;

  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Havuçlu Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda lahana yaprakları sıcak suda yumuşayana kadar haşlanır (10-15 dakika) kevgir sayesinde çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Haşlama sürecini önce de yapabilirsiniz.
  2. İç harcı için gerekli gereçler bir kaseye alınır ve karıştırılır. Ön pişirme yapmadım. Çiğden hazırladım. İsterseniz biraz kavurarak hazırlayabilirsiniz.
  3. Lahana yapraklarından şeritler elde edilir. Kalın damarlı kısımları alınır. İç harçtan koyulur ve muska biçiminde sarılır. İsteğinize göre kalem halinde de hazırlayabilirsiniz.
  4. Kalın kısımlarından tencerenin tabanına serilir. Lahana sarmaları tencereye dizilir. Dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır.
  5. Salça su ve sıvı yağ karıştırılır. Üzerine gezdirilir. Evvel yüksek ateşte, kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Suyu biterse azar azar sıcak su ek edebilirsiniz. Yumuşadığında altı kapatılır. Tenceresinde soğuyup dinlendikten daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun ????
Zeytinyağlı Havuçlu Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst