Zeytinyağlı, Isırgan Otlu, İsotlu Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 küçük demet ısırgan otu
 - 1 küçük demet ıspanak
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 adet kapya biber
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
 - 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı toz tatlı biber
 - Yarım çay kaşığı karabiber toz şeker
 - 1 su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı isot biber
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağı ve ısırgan otu ayıklayıp yıkayalım sirkeli suda bekletip yıkayıp süzelim tencereye yaği koyalım.
 - Yemeklik doğranmış soğan koyalım bir dk kavuralım.
 - Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri de ekleyelim karıştıralım ısırgan otu koyalım bir karıştıralım.
 - daha sonra ıspanağı ekleyelim bir karıştıralım beş dk bu türlü kısık ateşte pişirelim. s
 - daha sonra tuz baharat serpelim karıştıralım oda sıcaklığında suyu verelim yıkadığımız bulguru serpelim.
 - Fokurdayunca ocağın altını kısalım kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim.
 - Soğuduktan daha sonra servis tabağına alalım isteğe göre sarımsaklı yoğurt ve sade yoğurt tüketebiliriz sade yemek olarak da tüketebiliriz.