Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • Zeytinyağlı kabak yemeği
  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Dereotu
  • Tuz, pulbiber
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabaklarımıza çatalla çizikler atıp yuvarlar doğrayalım.
  2. Yayvan bir tencereye dizelim.
  3. Üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim.
  4. Domateslerimizi de doğrayıp üzerine dizelim.
  5. Salçayı tuzu ve pulbiberi sıcak suyla karıştırıp kabakların üzerine dökelim.
  6. Son olarak yağını döküp kısık ateşte hiç karıştırmadan yumuşayana kadar pişirelim.
  7. Yemeğimiz pişince üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim.
  8. İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz????.
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst