Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- Zeytinyağlı kabak yemeği
 - 3 adet kabak
 - 1 adet kuru soğan
 - 3 diş sarımsak
 - 2-3 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - 1 çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
 - 1 çay bardağı sıcak su
 - Dereotu
 - Tuz, pulbiber
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımıza çatalla çizikler atıp yuvarlar doğrayalım.
 - Yayvan bir tencereye dizelim.
 - Üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim.
 - Domateslerimizi de doğrayıp üzerine dizelim.
 - Salçayı tuzu ve pulbiberi sıcak suyla karıştırıp kabakların üzerine dökelim.
 - Son olarak yağını döküp kısık ateşte hiç karıştırmadan yumuşayana kadar pişirelim.
 - Yemeğimiz pişince üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim.
 - İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz????.