Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Portakal Sulu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Portakal Sulu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane orta uzunluk kereviz
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • 2 büyük patates
  • 2 tane portakal
  • Yarım limon
  • Zeytinyağı
  • 3 bardak su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı azaltabilir yahut çoğaltabilirsiniz)
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Portakal Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Merhabaa
    😇
    birinci vakit içinderda kerevizlerin kabuklarını soyalım. Soyduğumuz kerevizleri küp küp doğrayıp limonlu soğuk suya koyalım.
  2. daha sonra 1 büyük uzunluk soğanı yemeklik doğrayalım. Havuz ve patatesi küp küp doğrayıp başka bir suya koyalım. Portakaları sıkıp hazırda bekletelim.
  3. İlk sıralamaya göre tenceremize zeytinyağı, yemeklik doğranan soğanı ekleyelim. Soğanlar pembeleşince havuz ve patatesi ekleyip 3-4 dakika kavuralım. daha sonrasında suyunu süzdüğümüz kerevizleri de 2-3 dakika kavuralım.
  4. Üzerine portakal suyu, 1 çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım limon ve 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Afiyetler olsunn
    💙
    .
Not:Kerevizlerin yeşil yapraklarını tat vermesi içine atabilir yahut süsleme ortasında kullanabilirsiniz. Ayrıyeten kereviz sapları ve yapraklarını yeterlice yıkayıp buzluğa atıyorum mercimek çorbası yaparken içine atıyorum fevkalade bir tat ve aroma oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Portakal Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst