Zeytinyağlı Kıymalı Bezelye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Kıymalı Bezelye Tanımı İçin Gereçler

  • 1 poşet bezelye (Ayıklanmış yarım kilo kadar)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane havuç
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Üzerini geçecek kadar su
Gereçleri çoğaltabilirsiniz


Zeytinyağlı Kıymalı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patates ve havucu küp küp doğrayıp güzelce yıkıyoruz. Tenceremize kıymamızı koyup biraz kavuruyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. sonrasındasında havuçlarımızı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz. Patatesleri ekleyip bir iki kez daha karıştırıp, en son bezelyemizi ekleyip, hepsini harmanladıktan daha sonra üzerini geçecek kadar suyumuzu ve tuzumuzu koyup karıştırıyoruz.
  4. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Piştikten daha sonra sıcak servis ediyoruz afiyet olsun ????
Zeytinyağlı Kıymalı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst