Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 demet pırasa (yarım kg)
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağından biraz az pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker (2 adet küp şeker)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tencereye zeytinyağı alınır, akabinde dilimlenen havuçlar sotelenir.
  2. Salça ek edilir güzelce kavrulur.
  3. Akabinde doğradığımız pırasaları ek edilir, toz şeker ve tuzu eklenir.
  4. Pirinç üzerine serpilir ve 2 bardak kadar su eklenir.
  5. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır lokum kıvamına geldiğinde altı kapatılır.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst