Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk kereviz
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük domates rendesi
  • 1 büyük portakal suyu
  • 1 er çay kaşığı kimyon tatlı kırmızı biber karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kerevizler soyulur iri küpler halinde doğranır limonlu suya yatırılır.
  2. Diğer bir tarafta derin bir tencerede 1 orta uzunluk soğan yemeklik doğranır zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Üzerine yemeklik iri küpler halinde doğradığınız havuç ve patatesler eklenir kavrulmaya devam edilir
  4. Renkleri dönmeye başladığında üzerinde limonlu suyu süzülen kerevizler ek edilir.
  5. Birkaç cins çevrildikten daha sonra üzerine domates rendesi eklenir.
  6. Altı kısılır kapağı kapatılır.
  7. 5 dakika daha sonra bir büyük portakalın suyu sıkılarak ek edilir portakal suyu ile sebzeler yaklaşık 15-20 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir.
  8. Üzerine baharatlar tuz ve toz şeker ilave edilir kapağı kapatılıp 5 dakika daha pişirilir.
  9. Akabinde sebzelerin üzerine 1 parmak geçecek kadar kaynar su temalır.
  10. Evvel yüksek ateşte 10 dakika pişirilip altı kısılır.
  11. Sebzeler uygunca pişene kadar kısık ateşte pişirilir altı kapatılır.İyice soğuduğunda tercihen bir gün daha sonra servis edilir.Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst