Zeytinyağlı Sarımsaklı Limonlu Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet kereviz
 - 1 adet kuru soğan
 - 6-7 dış sarımsak
 - 1 adet büyük uzunluk havuç
 - 1 adet kapya biber
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 yemek kaşığı midyat bulguru
 - 2 su bardağı su
 - 1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı tuz toz şeker
 - Yarım çay kaşığı karabiber
 - Yarım limonun suyu (Yemeğe konulacak)
 
- 1 adet limonun suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba su dolduralım.
 - Limon suyu dökelim kerevizi soyalım suda 6-7 dk limonlu suda bekletelim.
 - Soğanı küçük yemeklik doğrayalım sarımsağı soyalım. Tane kalsın.
 - Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım havucu soyalım.
 - Küçük küp doğrayalım tencereye zeytinyağını koyalım.
 - Soğanı sarımsağı biberleri havucu koyalım.
 - 2-3 dk kavuralım.
 - daha sonra kerevizleri limonlu sudan çıkarıp yıkayalım süzelim.
 - Tencereye ek edelim karıştıralım.
 - Kısık ateşte 5dk pişsin.
 - daha sonra oda sıcaklığında suyu verelim limon suyu dökelim yıkadığımız bulguru ek edelim.
 - Tuz şekeri karabiber serpelim bir sefer karıştıralım.
 - Fokurdayınca ocağın altını kısalım.
 - Kısık ateşte 40-45 dk pişirelim.
 - Servis tabağına alalım afiyet olsun lokum üzere pişiyorlar.