Zeytinyağlı Soslu Kabak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Soslu Kabak Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet orta büyüklükte kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 8 kol yeşil soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 2 diş sarımsak ( isteğe bakılırsa artırılabilir)
Zeytinyağlı Soslu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabaklar dış yüzleri soyulduktan daha sonra doğranıyor.
  2. Kırmızı biber ve tuz ile ovuluyor.
  3. daha sonra üzerine sos hazırlanıyor.
  4. 2 adet yumurta, 1 bardak yoğurt, yarım bardak zeytinyağı, taze soğan, taze sarımsak, maydanoz üzerini kaplayacak biçimde dökülüp fırına veriliyor.
  5. 180 derece fırında 30-35 dk, 25dk daha sonrası dikkatli olunmalıdır.
  6. İsteğe bakılırsa rendelenmiş taze kaşar da eklenebilir.
Zeytinyağlı Soslu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst