Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze bakla
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım bağ dereotu
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Baklaları temizlemeye başlamadan evvel 1 yemek kaşığı un konmuş su dolu bir kap yapalım. Bu suda bekleyen baklalar asla kararma yapmaz.
  2. Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavuralım.
  3. Baklaları da soğanın üzerine koyup 5 dakika kavuralım.
  4. 1 buçuk bardak sıcak su koyup kaynayınca altını kısıp pişirmeye bırakalım.
  5. Pişen baklaların üzerine yarım demet doğranmış dereotunu döküp karıştırın ve altını kapatın.
  6. Bakla yemeğimiz serinlediği vakit üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapalım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst