Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler

İç harcı için

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 5 adet orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Kuru nane
  • Kara biber
Pişirmek için

  • Sıcak su
Üzeri için

  • Zeytin yağı
  • Limon (isteğe gore)
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel yapraklar yıkanır sarmaya hazır hale getirilir.
  2. Benim yaprağım salamuraydı o yüzden yarım saat sıcak suda beklettim tuzu gitsin diye.
  3. daha sonra uygun bir tencerede doğradığım soğanı zeytin yağın da kavurdum.
  4. Üzerine yıkadığım pirinci ekleyip kavurmaya devam ettim.
  5. Şekeri ve salçayı ekledim kavrulmaya devam ettim.
  6. Baharatlarını koyup sıcak suyu ek edip pilav üzere yumuşak olana kadar pişirdim.
  7. Zira benim yaprağım hayli yumuşak uzun mühlet pişirmiyorum.
  8. Yaprakları sarıp üzerine zeytin yağı gezdiriyorum.
  9. 1 su bardağı su ile 20 dakika denetim ederek kısık ateşte yaprak yumuşak olana kadar pişiriyorum.
  10. Buz dolabında piştikten daha sonra 1 gece beklese kusursuz oluyor sarması fazlaca zahmetli tüketmesi kısa sürse de mükemmel oluyor ????.Hayırlı ramazanlar göz hakkınızı helal edin olur mu????????.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst