Zeytinyağlı Yeşil Fasulye

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 2-3 adet kesme şeker
  • Tuz
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Taze fasulye üretiminde; evvela yarım kilo taze fasulyenin uç kısımlarını ve var ise kılçıklarını ayıklayın.
  2. Ardından bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte kesin. ondan sonrasında yıkayıp, süzmeye bırakın.
  3. Diğer yandan geniş bir tencere içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun.
  4. Yağın üzerine 1 adet orta uzunluk ince ince doğranmış soğan ekleyip, 1 dakika kavurun.
  5. Ardından fasulyeleri ekleyip, 2-3 dakika kadar kavurun.
  6. hemen sonrasında taze fasulyelerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
  7. Damak tadınıza göre tuz ve 2-3 adet kesme şeker koyup, 1-2 kez karıştırın.
  8. Orta ateş üzerinde 10 dakika kadar pişirin.
  9. Diğer tarafta 2 adet orta uzunluk domatesin kabuğunu soyup, minik küpler halinde doğrayın.
  10. Fasulyelerin üzerine doğranmış domatesleri ekleyin.
  11. Kepçe yardımı ile 1-2 karıştırın.
  12. Tencerenin kapağını kapatıp, fasulyeler uygunca yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  13. Taze fasulye yemeği piştikten daha sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  14. hemen sonrasında servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst