Beşamelli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet orta uzunluk patates
- Sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 150 gram yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kıymalı harcımızı yapıyoruz. Tavamıza yağımızı döküp ufak ufak doğradığımız soğanları ekleyip yeterlice kavurduktan daha sonra üzerine kıymayı ekleyip pişene kadar kavuruyoruz.
- hemen sonrasında salçayı ve baharatları ekleyerek uygunca pişiriyoruz yavaşça sulu bir kıvam olsun istediğimiz için 2 yemek kaşığı su ekliyoruz ve 1 dk daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Başka bir tencerede patateslerimizi yuvarlak yuvarlak doğrayıp derin yağda kızartıyoruz.
- Küçük borcama kızarttığımız patateslerin yarısını diziyoruz.
- Üzerine kıymalı harcımızı yayıyoruz.
- daha sonra yine geri kalan patatesleri kıymaların üstüne dizip üstüne beşamel sos ve kaşar rendeleyip fırına veriyoruz afiyet olsun.