Beşamelli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet orta uzunluk patates
 
- Sıvı yağ
 
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 adet kuru soğan
 - 150 gram yağlı kıyma
 - 1 yemek kaşığı salça
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı toz biber
 - 2 yemek kaşığı su
 
- 1 yemek kaşığı margarin
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 su bardağı süt
 
- Rendelenmiş kaşar
 
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kıymalı harcımızı yapıyoruz. Tavamıza yağımızı döküp ufak ufak doğradığımız soğanları ekleyip yeterlice kavurduktan daha sonra üzerine kıymayı ekleyip pişene kadar kavuruyoruz.
 - hemen sonrasında salçayı ve baharatları ekleyerek uygunca pişiriyoruz yavaşça sulu bir kıvam olsun istediğimiz için 2 yemek kaşığı su ekliyoruz ve 1 dk daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
 - Başka bir tencerede patateslerimizi yuvarlak yuvarlak doğrayıp derin yağda kızartıyoruz.
 - Küçük borcama kızarttığımız patateslerin yarısını diziyoruz.
 - Üzerine kıymalı harcımızı yayıyoruz.
 - daha sonra yine geri kalan patatesleri kıymaların üstüne dizip üstüne beşamel sos ve kaşar rendeleyip fırına veriyoruz afiyet olsun.