Brokoli Karnabahar İle Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- Yarım kilo brokoli
 - 1 büyük uzunluk karnabaharın yarısı
 - 2 adet patates (ben küçüklerden 14 tane kullandım)
 - 3 orta uzunluk havuç
 - 1 tane soğan (yarım ay biçiminde kesilmiş )
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 4-5 diş. sarımsak
 - 1 tatlı kaşığı tereyağı
 - Tuz
 - Kaynar su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda brokoli ve karnabaharımızı kesimlere bölelim bir kabin içine koyalım üstünü şu ile dolduralım içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım (siz sirke de koya bilirsiniz) daha sonra güzelce yıkayalım.
 - Yemeğimizi yapmaya başlayalım. birinci vakit içinderda tenceremize 1 çay bardağı sıvı yağımızı alalım. Evvel havuçları kavuralım ki yemeğimizin ortasında. Sert bir biçimde kalmasın 3-4 dk havucumuz kızardıktan daha sonra patatesimizi atalım ve bir arada 3-4 dk kavrulsun.
 - Kavrulduktan daha sonra soğanımızı koyalım ve birlikte 3-4 dk daha kavrulsun.
 - Bunlar da kavrulduktan daha sonra brokoli ve karnabaharı da koyalım bunlar da bir 4-5 dk kavrulsun.
 - Kavrulduktan daha sonra 4 dış sarımsak koyalım 1 tatlı kaşığı tereyağı koyalım tuzunu koyalım.
 - Son olarak da üstünü geçecek kadar kaynar şu koyalım 15 dk pişirelim ve hazır hale gelmiş olacaktır. Deneyeceklere afiyet olsun. Deneyenler benimle paylaşa paylaşabilir mi?