Bulgurlu Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- Yarım kg pırasa
 - 2 adet havuç
 - 2 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Yarım çay bardağı zeytinyağı
 - 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı bulgur
 - 1 buçuk su bardağı kaynar su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Salçayı ve zeytinyağını tencereye alalım.
 - Salça kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Havuçları verev biçimde keselim, kavuralım.
 - Akabinde verev doğradığımız pırasayı da ekleyelim kavuralım.
 - 5 dakika kısık ateşte pırasayı kavuralım.
 - Akabinde kaynar su ve bulguru ekleyelim, tuzunu atalım.
 - Üzerine tereyağı bırakalım.
 - Kısık ateşte yarım saat pişirelim.
 - Sarımsaklı yoğurtla yemenizi tavsiye ederim ????