Et Mansaf

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Et Mansaf Tanımı İçin gereçler


  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 150 g kıyma
  • 500 g kuzu eti (İri doğranmış)
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam toz tarçın
  • 1 tutam tatlı baharat
  • 1 tutam tuz
  • 1 l et suyu
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Süslemek için

  • Çam fıstığı
  • Badem
  • Antep fıstığı
Et Mansaf Nasıl Yapılır?


  • Kuzu et modüllerini su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile birlikte pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti düzgünce pişirin.
  • Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. ondan sonrasında tüm baharatları ekleyerek uygunca karıştırın ve pirinci ek ederek kavurun.
  • Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
  • Su kaynadıktan daha sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
  • Pişirme süreci tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et kesimlerini üzerine ekleyin. çabucak sonrasında üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.
 
Üst