Et Mansaf Tanımı İçin gereçler 
								- 2,5 su bardağı pirinç
 - 150 g kıyma
 - 500 g kuzu eti (İri doğranmış)
 - 2 adet soğan
 - 1 tutam toz tarçın
 - 1 tutam tatlı baharat
 - 1 tutam tuz
 - 1 l et suyu
 - 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
 
- Çam fıstığı
 - Badem
 - Antep fıstığı
 
- Kuzu et modüllerini su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile birlikte pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti düzgünce pişirin.
 - Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. ondan sonrasında tüm baharatları ekleyerek uygunca karıştırın ve pirinci ek ederek kavurun.
 - Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
 - Su kaynadıktan daha sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
 - Pişirme süreci tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et kesimlerini üzerine ekleyin. çabucak sonrasında üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.