Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 su bardağı kuru fasulye ( 400 gram )
 - 300-500 gram ister dana ister kuzu kuşbaşı eti
 - 2 soğan ( küp küp doğranmış)
 - 4-5 acı kuru biber
 - 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
 - 4,5-5 su bardağı kaynar su
 - 1 yemek kaşığı tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir akşam evvelde kuru fasulyeleri ısladım kullanmadan evvel düzgünce durulayıp süzdüm.
 - Kuşbaşı etleri geniş bir tencereye ( düdüklü tencere) alın suyunu çekinceye kadar pişirin, akabinde tereyağı ve zeytin yağını ekleyin etler yavaşça renk aldıktan daha sonra küp küp doğranmış soğanları ek edin birlikte kavurun.
 - Salçasını ekleyin düzgünce karıştırdıktan daha sonra sürdüğünüz kuru fasulyeyi, kaynar suyu, tuzu ve kuru biberleri ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
 - Ben düdüklü tenceresinde pişirdim için kısa müddette servise hazırdı. Nefis bir pilav eşliğinde süper yakışan kuru fasulyemiz. Afiyet olsun????.