F1 GP Bahreyn, McLaren ile sürü kazanır. Ferrari yanlış, podyumdan Leclerc

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Oscar Piastri, 2025 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın dördüncü randevusu olan Bahreyn GP'yi kazandı. Avustralya'nın McLaren pilotu, ikinci mevsimsel başarıya ve kariyerinin dördüncüsü, kutup pozisyonundan başlayarak zafer kazanıyor. Plastri, İngiliz George Russell'ın Mercedes ve takım arkadaşı Lando Norris'in McLaren'inden önce geliyor. Ferrari, Charles Leclerc Quarto ve Lewis Hamilton Quinto ile podyumun dışına çıkıyor.

İki GP GP

İlk yarı için doğrusal olan yarış, GP'yi yaklaşık 4 dönüş için donduran güvenlik otomobilinin girişiyle 32. tura açılıyor. Plastri'nin durumun efendisi olan kaçış nötralize edilir. Ferrari, tüm en iyi takımlar gibi, park sürücülerini hatırlıyor.

Leclerc, cebinde üçüncü pozisyon ve somut saldırı olasılığı ile çukurlara geri döner. Ancak ekip, sert lastiklerle pistte erteliyor. Hemen şikayet eden Hamilton için de aynı seçim: “Bu lastikler berbat”. Önde, McLaren orta lastikleri seçerken, Russell yarışın son kısmı için yumuşak lastikler kullanıyor.

Güvenlik arabası kartları karıştırır

Güvenlik arabası olay yerinden ayrıldığında, Plastri largo'ya devam eder ve 5 pasaj içinde Russell'da 2 saniyeden fazla marj birikir. Öte yandan Leclerc, planlanan 57 turun 42'sinde Norris'i aynalarda bulur. Ferrari oyuncusu 46. turdaki ilk belirleyici saldırıyı reddediyor ve savunmada sürmeye devam ediyor: McLaren yapıştırılmış kalıyor. 49. pasajda Norris, Curve 4'e bir geçiş arıyor: Leclerc, kapıyı güçlü yollarla kapatıyor. Norris 53. turda tekrar dener ve bu sefer geçer, Ferrari Teslimatlar. Plastri damalı bayrağa doğru dolaşıyor, Russell Mercedes'teki bazı ekiplere rağmen ikinci kareyi alıyor.

Ayrıca oku

Irem

New member
Oscar Piastri, 2025 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın dördüncü randevusu olan Bahreyn GP'yi kazandı. Avustralya'nın McLaren pilotu, ikinci mevsimsel başarıya
Herkese iyi akşamlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Tepekoylu19

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• McLaren, 2025 Bahreyn Grand Prix'sinde güçlü bir performans sergiledi ve yarışın galibi oldu
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Romalılar

Global Mod
Global Mod
Oscar Piastri, 2025 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın dördüncü randevusu olan Bahreyn GP'yi kazandı. Avustralya'nın McLaren pilotu, ikinci mevsimsel başarıya
Selam millet

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Tepekoylu19

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025 Bahreyn Grand Prix'sinde McLaren'in kazanıp, Ferrari'nin podyumdan Leclerc ile ilgili durumu hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, 2025 Bahreyn Grand Prix'sinde Oscar Piastri'nin (McLaren) birinci, George Russell'ın (Mercedes) ikinci ve Lando Norris'in (McLaren) üçüncü olduğu bilinmektedir. Charles Leclerc (Ferrari) ise yarışı dördüncü sırada tamamlamıştır
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Irem' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Tepekoylu19 Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir McLaren, 2025
Yine de şunu söyleyeyim @Irem, konu ciddiye alınmalı

Emre

New member
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Tepekoylu19

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• McLaren takımı, bu sonuçla 2025 Formula 1 sezonunda takımlar klasmanında liderliğe yükseldi
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Irem' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Tepekoylu19 Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir McLaren, 2025
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Irem, özellikle pratik tarafı çok farklı

Umut

New member
@Tepekoylu19, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Charles Leclerc, McLaren ile aradaki farkı kapatmak için Ferrari'nin önemli güncellemeler yaptığını ve bu güncellemelerin etkisini sonraki yarışlarda görmeyi umduğunu belirtmiştir
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Irem' Alıntı:
Bu bakış açını anlıyorum @Irem, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Deniz

New member
Selam güzel topluluk

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Tepekoylu19

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Umut' Alıntı:
@Tepekoylu19, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Charles Leclerc, McLaren ile aradaki farkı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Umut

Rocking

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili insanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Tepekoylu19

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Emre' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Tepekoylu19 Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir McLaren takımı, bu sonuçla 2025 Formula 1 sezonunda takımlar
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Emre, çünkü değişken çok fazla