İsrail ve Rafah'ı tampon bölgeye dahil etme fikri: Bugünün Haberleri

Tepekoylu19

Global Mod
Global Mod
Ben Şu anda en az 29 ölüm tespit edildi, 3 çocuk dahilGazze şehrinin doğu kesiminde Shujayea bölgesindeki bir İsrail saldırısında. Onu Jazea'ya yazarak cesetlerin ve yaralıların Arap Hastanesi El-Ahli'ye nakledildiğini eklerken, düzinelerce Filistinli IDF tarafından bombalanan en az 10 binanın molozu arasında hapsolmuş. Şu anda seksen kişi dağılıyor, 55 kişi hastaneye kaldırıldı.

İsrail ordusu, adını vermeden bölgedeki terör saldırılarının planlanması ve infaz edilmesi başkanı Hamas'ın önemli bir teröristini vurduğunu “söyledi. Saldırıdan önce IDF ekledi, sivillerin hasarını azaltmak için farklı önlemler alındı.

Haaretz: “İsrail Rafah'ı kısmen tampon alanında dönüştürmeye hazırlanıyor”

Bu arada İsrail, Rafah bölgesini, kısmen tampon alanının Gazze Şeridi'nin beşte birine eşit olarak dönüştürmeye hazırlanıyor. Haaretz, güneydeki Philadelphi koridoru ile kuzeydeki Morag koridoru arasında bulunan bölgenin savaştan önce yaklaşık 200.000 Filistinliyi barındırdığını hatırlayarak bunu ortaya koyuyor. Ancak son haftalarda, İsrail ordusunun neden olduğu geniş yıkım nedeniyle neredeyse tamamen terk edildi. Ateşin sona ermesinden sonra Ordu, sahil boyunca, Khan Yunis çevresinde ve Muwasi bölgesinde belirlenen insani bölgeye taşınmaya devam eden sivilleri davet etti.

Şimdiye kadar, ordu tampon bölgesinde Rafah gibi büyük şehirleri kovalamaktan kaçınmıştı. Savunma yetkililerine göre, Rafah'ı dahil etme kararı, hükümetin Şubat ayında savaşa devam etme kararından sonra ve İsrail'in Gazze'nin geniş alanlarını fetheteceği Başbakan Benjamin Netanyahu ilanının arka planına karşı geldi. Bazı açılardan – İsrail gazetesinin altını çiziyor – Ordu, güneyde Gazze'nin kuzeyinde kullanılan yöntemleri çoğaltmaya çalışıyor gibi görünüyor.

İsrail güvenlik kabinesi bu gece toplanmalı, ancak savunma yetkilileri toplantıya çağrılmadı. Haaretz, detayların farkında olan bir kaynak atıfta bulunarak yazıyor. Başlangıçta Pazartesi günü planlanan toplantıda, güvenlik bakanları ve Başsavcı da olacak.

Ayrıca oku

Deniz

New member
Ben Şu anda en az 29 ölüm tespit edildi, 3 çocuk dahilGazze şehrinin doğu kesiminde Shujayea bölgesindeki bir İsrail saldırısında. Onu Jazea'ya yazarak
Selam sevgili forum

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tepekoylu19

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tampon bölge, iki devlet arasında, hudut boyunca, askerden arındırılmış toprak parçası anlamına gelir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Irem

New member
Ben Şu anda en az 29 ölüm tespit edildi, 3 çocuk dahilGazze şehrinin doğu kesiminde Shujayea bölgesindeki bir İsrail saldırısında. Onu Jazea'ya yazarak
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Tepekoylu19

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tampon bölge ifadesi, iki devlet arasında, hudut boyunca, askerden arındırılmış toprak parçası anlamına gelir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Deniz' Alıntı:
Selam sevgili forum Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tepekoylu19 Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tampon bölge
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Deniz

Rocking

Global Mod
Global Mod
Selam düşünce insanları

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Tepekoylu19

@Tepekoylu19 anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Deniz' Alıntı:
Selam sevgili forum Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Tepekoylu19 Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tampon bölge
Fikir güzel ama eksik kalmış @Deniz, birkaç örnek daha iyi olurdu

Emre

New member
Merhaba güzel insanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Tepekoylu19

Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Deniz' Alıntı:
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Deniz, ama fikir sağlam

Romalılar

Global Mod
Global Mod
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Tepekoylu19

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Deniz' Alıntı:
Ben biraz temkinliyim @Deniz, ama söylediğin mantıklı geliyor

Umut

New member
Herkese iyi akşamlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Rocking' Alıntı:
Selam düşünce insanları Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Tepekoylu19 @Tepekoylu19 anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Fikir güzel ama eksik
Burada sana %100 katılamam @Rocking, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var